Er du ferdig med studiene? Trenger du en pause fra arbeidslivet? Er du pensjonert? Vil du gjøre en forskjell?

Gods Golden Acre baserer sitt arbeid i stor grad på frivillig innsats. På barnehjemmet jobber det til enhver tid mange ungdommer fra ulike land. Vil du gjøre en slik frivillig innsats?

Som frivillig vil du få en utrolig mulighet til å oppleve afrikansk kultur, samtidig påvirke foreldreløse og sårbare barns liv som har blitt rammet av HIV/Aids – pandemi. På barnehjemmet trengs det hjelp til den daglige omsorgen for mer en 50 barn, i alderen 1 til 25 år.

De frivilliges oppgaver er blant annet å hjelpe barna med lekser, dele ut medisiner, jobbe i administrasjonen, vedlikeholde kjøretøy og være sjåfør.
Det er satt av tid til å gjøre lekser både før og etter middag. Noen ganger får barna en til en oppfølging, mens andre ganger setter de frivillige sammen leksegrupper, alt etter barnas behov.
På barnehjemmet er det en liten klinikk. En gruppe frivillige vil få dette som ansvarsområde. Det kreves ingen formell medisinsk kompetanse. Det blir gitt nødvendig opplæring på barnehjemmet. Klinikk arbeiderne har ansvar for å dele ut medisiner, samt være tilgjengelig for barna i forhold til medisinsk oppfølging. Dette kan være alt fra å finne plaster til å følge barna til sykehus.
Om en arbeider i administrasjonen sitter man i resepsjonen og har ansvar for å besvare telefon og mail. Det er en fordel om man behersker engelsk godt, både skriftlig og muntlig.
Det er behov for personer som kan vedlikeholde kjøretøyene på barnehjemmet. Det er også behov for personer med førerkort klasse B. Som sjåfør vil noen av oppgavene blant annet være å hente brød og melk daglig, kjøre barn til og fra skole, sykehus og eventuelt andre avtaler.

De frivillige har 8 timers arbeidsdag mandag til fredag og jobber annenhver helg. Det er ønskelig at frivillige blir på barnehjemmet over en lengre periode. Det er mange frivillige som tar seg et år fri fra studiene og er der fra 8 til 12 måneder, men dette er ikke et krav. Det er også mulig å gjennomføre praksisperiode knyttet til utdanning i Norge. De frivillige bor sammen og deler soverom, kjøkken/stue og bad. De kvinnelige og mannlige frivillig bor i hver sine hus.
 
Fredag i frihelg har de frivillige tilbud om transport til og fra nærmeste kjøpesenter i Pietermaritzburg cirka 25 minutter fra barnehjemmet. Frihelgene gir også en gyllen mulighet til å utforske Afrikas kultur og natur. Fra barnehjemmet kan en reise på helgetur til Durban, oppleve kysten, se eller gå i de fantastiske Drakensburg fjellene, eller dra på safari.
 
Frivillige må følge et sett av retningslinjer og standarder for kleskode og oppførsel. Dette er i samsvar med den afrikanske kulturen. Som et eksempel, ingen korte skjørt/shorts eller avslørende klær.
 
Betaling for arbeidet får en i form av kost, losji og et minnerikt og uforglemmelig opphold.
 
Det er Gods Golden Acre (ikke den norske Stiftelsen) som avgjør hvem som får arbeide som frivillig. Kriteriene varierer litt ut fra behovene til enhver tid.
 
Dersom du er interessert i å arbeide som frivillig kan du skrive en mail til: volunteering@godsgoldenacre.org. Mailen må være på engelsk og inneholde litt om deg selv og hva du ønsker. Du bør være forberedt på at det kan ta litt tid å få svar.
 
Har du spørsmål vedrørende frivillig arbeid kan du sende spørsmål per mail til den norske Stiftelsen til enten: saravikse@hotmail.com eller c.johannesen1@hotmail.no 
 
For mer informasjon om frivillig arbeid for GGA, besøk denne siden:http://godsgoldenacre.org/volunteering.html eller kontakt gjerne oss i den norske stiftelsen om du har noen spørsmål. 

Print denne siden   Tips en venn  

Om GGA Norge

Stiftelsen Friends of God's Golden Acre drives av Marianne Jenum Hotvedt, Vibeke Blaker Strand, Sara Vikse Soltvedt og Camilla Johannessen.

Marianne og Vibeke var de første fra utlandet som jobbet som frivillige på GGA. Sara og Camilla har også arbeidet som frivillige på GGA. Innsamlingsarbeidet har vært drevet i Norge siden 1999. Arbeidet ble formalisert gjennom opprettelsen av Stiftelsen i 2001.

GGA Norge

Spångbergveien 32 B

0853 OSLO


Epost: saravikse@hotmail.com

Kontonummer: 7023.05.58629

Org nr: 883 192 982

..handler om å gjøre døden mindre ensom..