TV2-dokumentaren

Dokument 2: "Stakkars barna i Afrika" - En film om hva ett menneske kan utrette

Dokumentaren ble vist på TV2 i februar 2002.

Bakgrunn
 
Hver dag blir 9000 barn og unge over hele verden HIV smittet.
Hvert 14. sekund blir et barn foreldreløs p.g.a AIDS.
 
- I år er det 1 million foreldreløse barn under 15 år i Sør Afrika.
- I løpet av de neste ti årene, vil 3 millioner sørafrikanske barn bli forlatt eller foreldreløse som følge av AIDS relaterte sykdommer. Halvparten av sørafrikanske 15-åringer vil dø av AIDS.
- Om ti år vil 2500 mennesker i Sør Afrika dø av AIDS relaterte sykdommer - hver eneste dag.

Filmen
 
Tallene er ubarmhjertige. Dette landets utsikter så dystre og nedslående. Men denne filmen handler ikke om de store tallene og det globale perspektivet, om politikk og legemiddelindustri eller internasjonale hjelpeorganisasjoner.
 
Den handler om én kvinnes sterke tro, utrettlige håp og usvikelige kjærlighet som skaper glede og et verdig liv for noen av de svakeste i den unge generasjonen som har alle odds mot seg. Dette er historien om en høyst uvanlig hvit sørafrikansk kvinne og hennes livsoppgave. Hennes liv er et sterkt vitnesbyrd om hva en eneste person kan utrette, og hvordan dette engasjementet forplanter og forgrener seg slik at dette også blir historien om to vanlige norske jenter som følger i hennes fotspor.

Screen Stories
 
"Stakkars barna i Afrika" er produsert av Screen Stories. Manus, foto, regi ved Elisabeth O. Sjaastad

Screen Stories ble etablert av Elisabeth O. Sjaastad i 2000 og produserer kort, og dokumentarfilm. Dokumentaren "Shiny Stars, Rusty Red" ble Amanda nominert i 2003. "Stakkars barna i Afrika" var selskapets første produksjon. Hjemmeside: www.screenstories.net
 
Se klipp fra filmen ved å klikke her

Print denne siden   Tips en venn  

Om GGA Norge

Stiftelsen Friends of God's Golden Acre drives av Marianne Jenum Hotvedt, Vibeke Blaker Strand, Sara Vikse Soltvedt og Camilla Johannessen.

Marianne og Vibeke var de første fra utlandet som jobbet som frivillige på GGA. Sara og Camilla har også arbeidet som frivillige på GGA. Innsamlingsarbeidet har vært drevet i Norge siden 1999. Arbeidet ble formalisert gjennom opprettelsen av Stiftelsen i 2001.

GGA Norge

Spångbergveien 32 B

0853 OSLO


Epost: saravikse@hotmail.com

Kontonummer: 7023.05.58629

Org nr: 883 192 982

..handler om å gjøre døden mindre ensom..